Nieuws

 
 
 
18 oktober 2018

SBO It Oerset en Duisterhoutschool Gezonde School

De komende drie jaar mogen SBO It Oerset en Duisterhoutschool in Heerenveen zich een Gezonde School noemen. 

Zij ontvingen donderdag 18 oktober om 9.00 uur uit handen van wethouder Jelle Zoetendal het themacertificaat Bewegen en sport en bijbehorend bord voor het schoolgebouw. Directeuren Map Schepers (Duisterhoutschool) en Renske Hoogeveen (SBO It Oerset) zijn trots om een Gezonde School te zijn. “Vanaf donderdag hangt op de gevel van onze school het logo Gezonde School. Zo kan iedereen op het schoolplein zien dat onze scholen een gezonde school zijn!”. Om dit te vieren zijn de leerlingen op zowel donderdag als vrijdag actief aan het sporten tijdens de Sport Heroes Experience in en rondom de school.

Vignet Gezonde School

Het vignet Gezonde School is een kwaliteitskeurmerk voor scholen die werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen. Na het behalen van minimaal één themacertificaat mag de school zich drie jaar een Gezonde School noemen. Naast het Gezonde School-thema Bewegen en sport zijn er nog 7 thema’s.  Met het vignet laat een school zien dat zij voldoen aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door externe deskundigen zoals het Voedingscentrum, KVLO en het Trimbos-instituut. Werken aan gezondheid op school loont. Het draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl. Zo zorgen SBO It Oerset (regionale school voor speciaal basisonderwijs voor kinderen in de leeftijd van vier tot en met dertien jaar) en de Duisterhoutschool (speciaal onderwijs (SO) en voortgezet speciaal onderwijs (VSO) voor kinderen en jongeren die zeer moeilijk leren (ZML) en/of een meervoudige handicap hebben) voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én hebben de scholen aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van haar leerlingen.

Special Heroes: Iedereen kan een held zijn

Voor het behalen van het themacertificaat bewegen en sport hebben beide scholen de erkende interventie Sport Heroes van Stichting Special Heroes Nederland ingezet. Sport Heroes laat kinderen en jongeren met een beperking ervaren hoe leuk sport kan zijn. Het is een sport stimuleringsprogramma voor leerlingen in het speciaal (voortgezet) onderwijs, het speciaal basisonderwijs en op praktijkscholen. Via een vaste methodiek krijgen leerlingen kennismakingsactiviteiten aangeboden van lokale sportaanbieders. Samen gaan ze op zoek naar een actieve vrijetijdsbesteding voor nu en in de toekomst.


18 oktober 2018 , door: Sybrand Hoeksma
 
 
27 september 2018

Gezocht: Directeur voor OBS De Optimist (0,8-1,0 fte)

Directeur voor OBS De Optimist (0,8-1,0 fte)

Mensgericht en innoverend

Geef je leiding vanuit vertrouwen met een koers en vanuit een duidelijke visie? Ben je innovatief en wil je graag bouwen aan een brede wijkschool die onderscheidend is binnen de gemeente Heerenveen? Dan zijn we op zoek naar jou!

Bekijk hier het volledige PROFIEL

27 september 2018 , door: Sybrand Hoeksma
 
 
31 augustus 2018

Ambion zoekt een consulent HR (0,5 fte)

Ambion is op zoek naar:

Een consulent HR voor 0,5 fte

Onze nieuwe consulent HR heeft een afgeronde HBO opleiding, richting HR. Hij/zij kan goed werken met Excel en is communicatief en sociaal vaardig. We zoeken iemand die zich snel thuis voelt binnen de scholen en een goede relatie opbouwt met de medewerkers. Hij/zij is oplossingsgericht en staat stevig in de schoenen. Een gedreven doorzetter die besluitvaardig is. Ervaring in het primair onderwijs of andere onderwijssectoren is een pré.

Consulent HR voor 0,5 fte

Schaal 8 (tussen € 1033,50 en € 1578,50 bij deze omvang)

Beoogde datum indiensttreding 1 oktober of zo spoedig mogelijk daarna

Ben je of ken je de duizendpoot die wij zoeken, laat het ons weten.

Je kunt solliciteren door voor 10 september een email te sturen aan tom.dolleman@ambionholding.nl.

Bij Tom kun je ook meer informatie krijgen. Hij is bereikbaar op 0513-656 640.

31 augustus 2018 , door: Sybrand Hoeksma
 
 
 
 
21 juni 2018

Leraar worden bij Ambion

Ben jij een enthousiaste, leergierige leerkracht en op zoek naar een moderne en ambitieuze werkomgeving? Dan zoekt Ambion jou! 

Bij Ambion hebben we verschillende vacatures:

  • voor een volledige baan en vacatures voor parttime werk
  • in de formatie van scholen, met name in de bovenbouw
  • voor de invalpool, waar we een aantal langer durende vervangen hebben, naast het gebruikelijke korte invalwerk.

Bij Ambion krijg je (ook in de pool!) een aanstelling, in een door jou te kiezen omvang, voor een heel jaar. Na een positieve beoordeling, zetten we het dienstverband graag het volgende schooljaar om in een vaste baan (onbepaalde tijd). In het eerste jaar is een detachering vanuit je huidige werkgever ook mogelijk.
Wil je op oproepbasis voor ons werken? Dan kunnen we je plaatsen op onze invallerslijst.

Ambion staat voor ambitie in onderwijs.
Het is een samenwerkingsverband tussen Onderwijsgroep Primus (gemeente De Fryske Marren) en Openbaar Primair Onderwijs De Basis (gemeente Heerenveen). Door de krachten van twee besturen te bundelen is een professionele onderwijsorganisatie ontstaan waar vertrouwen, verbinding en ontwikkeling centraal staan. Op het gebied van onderwijs en werkgeverschap hebben wij duidelijke ambities.

Je hebt nu de kans om aan te sluiten bij een team enthousiaste, betrokken medewerkers (circa 375) die dagelijks bijdragen aan de toekomst van onze leerlingen (circa 3200). Onze (27) scholen vormen een eigentijdse, uitdagende werk- en leeromgeving waarin talenten worden ontdekt en ontwikkeld. Samenwerking is voor ons vanzelfsprekend om onze ambities te verwezenlijken.

In het komende schooljaar, naar verwachting in januari, hebben al onze leraren en leerlingen vanaf groep 3 een eigen iPad. De eerste scholen werken er inmiddels mee, de laatste scholen volgen de komende maanden. In toenemende mate zal de iPad gebruikt worden om ons onderwijs verder te personaliseren. Hieraan kun jij een waardevolle bijdrage leveren.

Meer weten of solliciteren? Stuur een e-mail naar Annamieke de Boer annamieke.deboer@ambionholding.nl. Wij hopen dan binnenkort persoonlijk kennis met je te maken.

21 juni 2018 , door: Sybrand Hoeksma
 
 
13 juni 2018

Openbaar onderwijs in Heerenveen en Joure financieel gezond

Het openbaar onderwijs in de gemeente Heerenveen en het voormalige Skarsterlân staat er goed voor. Dat blijkt uit de jaarverslagen van Stichting Openbaar Primair Onderwijs De Basis en Onderwijsgroep Primus. Zowel financieel als onderwijskundig laten de stichtingen een positief beeld zien. De samenwerking onder de koepel Ambion werpt zijn vruchten af. “We zijn geen rijke onderwijsorganisatie maar financieel gezond. En zo hoort het ook. Het geld is bedoeld voor het onderwijs, dus daar investeren we ook in”, aldus scheidend voorzitter van het College van Bestuur Wim-Jan Renkema.

Door de opgebouwde reserve van de afgelopen jaren is het mogelijk om de komende jaren flink te investeren in bijvoorbeeld ICT. Alle scholen van Ambion nemen dit kalenderjaar de Apple leeromgeving in gebruik. “Dit maakt het onderwijsaanbod niveau-aanpasbaar, rijker, aansprekender. Daarnaast willen we investeren in onze leerkrachten. Professionele ontwikkeling is belangrijk om goed onderwijs te kunnen blijven geven, maar ook om jonge professionals aan te trekken.” Dat het investeren in onderwijs loont, laten de eindtoetsresultaten zien. Een groot aantal scholen presteert boven het landelijk gemiddelde of zelfs boven de bovengrens van de inspectienorm.

De huidige bestuurder, Wim-Jan Renkema, neemt binnenkort afscheid van Ambion om toe te treden tot de Tweede Kamer namens GroenLinks. Hij wordt tijdelijk opgevolgd door Teunis Wagenaar, interim directeur-bestuurder van OPO Furore in Drachten. Hij is op korte termijn beschikbaar en gaat beide functies combineren. Vanuit een eerdere interim periode kent hij de organisatie waardoor er geen lange inwerkperiode nodig is.

De jaarverslagen 2017 zijn via de websites van de beide stichtingen te downloaden.

13 juni 2018 , door: Sybrand Hoeksma
 
 
 
 
24 mei 2018

Twee leden gezocht voor de Raad van Toezicht M/V

Voor onze holding zijn wij op zoek naar

Twee leden voor de Raad van Toezicht M/V

Met hart voor het openbaar primair onderwijs


Profiel
Wij zoeken twee leden voor de Raad van Toezicht met een ambitieuze instelling en bij voorkeur ervaring in het houden van toezicht. Voor leden van de RvT hebben wij een uitgebreid profiel opgesteld. Deze kunt u hier downloaden. Op basis van de huidige bezetting van de RvT zoeken wij kandidaten voor de volgende specifieke aandachtsgebieden:

-       Onderwijs
-       Financiën

Ervaring op het betreffende aandachtsgebied is een vereiste, affiniteit met en een netwerk in het onderwijs is een pré.

Procedure
Er is een commissie ingesteld die de selectie en gesprekken gaat voeren. De gesprekken vinden plaats op 19 juni 2018 vanaf 17:00 uur. Meer informatie over de procedure kunt u hier vinden.

Meer informatie
Voor meer informatie over onze organisatie verwijzen wij u graag naar onze website. Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Dan kunt u contact opnemen met de heer L. Greven, voorzitter Raad van Toezicht, en Wim-Jan Renkema, voorzitter College van Bestuur. U kunt hiervoor contact opnemen met het secretariaat, tel.nr. 0513-65 66 44.

Reageren
Uw schriftelijke reactie, voorzien van een korte motivatie en curriculum vitae ontvangt de commissie graag voor 10 juni 2018. Uw reactie kunt u sturen naar info@ambionholding.nl, t.a.v. dhr. L. Greven.

Ambion

ambitie in onderwijs

Ambion is een samenwerkingsverband tussen Onderwijsgroep Primus (Joure) en Stichting openbaar primair onderwijs De Basis (Heerenveen). Door de krachten te bundelen is een professionele onderwijsorganisatie ontstaan waar vertrouwen, verbinding en ontwikkeling centraal staan. Op het gebied van onderwijs en werkgeverschap hebben wij duidelijke ambities. Wij kunnen hierbij een beroep doen op onze enthousiaste, betrokken medewerkers (circa 375) die dagelijks bijdragen aan de toekomst van onze leerlingen (circa 3200). Onze (27) scholen vormen een eigentijdse, uitdagende werk- en leeromgeving waarin talenten worden ontdekt en ontwikkeld. Samenwerking is voor ons vanzelfsprekend om onze ambities te verwezenlijken.

24 mei 2018 , door: Sybrand Hoeksma
 
 
 
 
20 april 2018

Schakelklas voor kinderen van statushouders in Heerenveen

Scholen, kinderopvang en de gemeente Heerenveen werken samen om schoolgaande kinderen van statushouders de aandacht te geven die zij verdienen. De kinderen gaan daarom vanaf 14 mei 2018 vier dagen in de week naar een gezamenlijke basisschoolgroep en blijven één dag in de week op de eigen school. In deze schakelklas is voornamelijk aandacht voor de Nederlandse taal en sociaal-emotionele ontwikkeling, omdat dit de basis is voor het goed kunnen volgen van onderwijs. Doordat de kinderen ook nog één dag in de week naar de eigen basisschool gaan behouden zij binding met de eigen klas.

Ieder kind verdient goed onderwijs
Vanaf 14 mei starten er twee nieuwe groepen op OBS De Optimist in de Heerenveense wijk Nijehaske. Wethouder Hans Broekhuizen: “Ieder kind verdient de kans op goed onderwijs. We zagen dat deze kinderen door een taalachterstand onvoldoende mee kunnen komen in de gewone klas. En als je de taal nog niet vaardig bent, dan zorgt dat voor problemen voor alle vakken op school. Daarom hebben we besloten de kinderen samen te brengen in een eigen groep zodat er meer focus op de taal gelegd kan worden. We vinden het daarnaast belangrijk dat de kinderen ook binding blijven houden met hun eigen klas en natuurlijk met hun vriendjes en vriendinnetjes. Daarom gaan de kinderen één dag in de week gewoon naar hun eigen basisschool.”

Leerlingen krijgen een goede basis mee
Wim-Jan Renkema, bestuurder van scholenkoepel Ambion, waar OBS De Optimist onderdeel van is: “We zijn blij dat we binnen OBS De Optimist de ruimte hebben om deze nieuwe vorm van onderwijs mogelijk te maken. We verwachten dat dit een goede stap is om de leerlingen een stevige basis mee te geven voor hun verdere schoolloopbaan. Het is een jaar lang een intensieve focus op de Nederlandse taal. Daarna gaan de meeste kinderen weer terug naar hun eigen school. We starten vanaf mei met ongeveer 12 kinderen, verdeeld over twee groepen.”

Samenwerking
Ambion, CBO Meilân, Kinderwoud en de gemeente Heerenveen hebben de handen ineengeslagen om te komen tot deze permanente onderwijsaanpak voor schoolgaande kinderen van statushouders. Wethouder Broekhuizen: “Het is mooi dat de scholen in Heerenveen hierin gezamenlijk optrekken. Door ook Kinderwoud te betrekken, kan begeleiding al in vroegtijdig stadium en op spelende wijze gestart worden. We hopen dat deze aanpak er toe leidt dat kinderen van statushouders in relatief korte tijd in kunnen stromen in het gewone basisonderwijs en mee kunnen met de leeftijdsgenootjes.”

Leerlingen van alle scholen in de gemeente Heerenveen kunnen deelnemen aan deze schakelklas.

20 april 2018 , door: Sybrand Hoeksma
 
 
12 april 2018

Gezocht: Enthousiaste en ervaren leerkrachten voor taalklassen in Heerenveen en Joure

In mei worden in Heerenveen en Joure taalklassen/schakelklassen gestart voor nieuwkomers. Door de krachten te bundelen willen we de zorg en de onderwijskundige taalondersteuning voor nieuwkomers in de regio Heerenveen en Joure versterken. Deze klassen bieden kansen voor deze kinderen en voor enthousiaste leerkrachten die zich willen inzetten voor deze specifieke doelgroep!

 

Voor de taalklassen/schakelklassen zoeken wij per direct:

Leerkracht onderbouw (0,8 fte), Heerenveen
Leerkracht bovenbouw (0,8 fte), Heerenveen
Leerkracht onderbouw (0,2 fte), Joure
Leerkracht bovenbouw (0,2 fte), Joure
Onderwijsassistent (0,4 fte), Joure

De vacatures in Heerenveen kunnen ook als duobanen ingevuld worden (2x 0,4 fte). De schakelklas in Heerenveen is vier dagen in de week geopend (maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag).
Voor de vacatures in Joure geldt dat deze ook gecombineerd kunnen worden tot één vacature van 0,4 fte. Voor Joure wordt de taalklas twee ochtenden in de week ingericht.

Wij zijn op zoek naar leerkrachten die:
• Iets willen betekenen voor de doelgroep (nieuwkomers);
• Kennis en vaardigheden hebben met onderwijs in NT2 (Nederlands als 2e taal);
• In staat zijn om ieder kind een individueel programma te bieden;
• Zelfstandig kunnen werken;
• Flexibel en initiatiefrijk zijn;
• Een open houding hebben en zorgdragen voor een goede communicatie richting kinderen, ouders, collega’s en de moederschool van de leerlingen;
• Mede het onderwijs kunnen vormgeven aan de taalklas/schakelklas.

Ben jij die ervaren en enthousiaste leerkracht die wij zoeken? Dan ontvangen wij jouw reactie graag zo spoedig mogelijk en uiterlijk 20 april aanstaande via e-mail els.dijkstra@cbo-meilan.nl. De gesprekken vinden plaats op 24 en 25 april aanstaande.

Heb je nog vragen, dan kun je contact opnemen met Ineke van der Werf (CBO Meilân)
06-53512659/0513-627 022 of Anna Molleman (Ambion) 06-20623839/0513-656 649.

 

12 april 2018 , door: Sybrand Hoeksma